Bedrijfsprofiel en -achtergrond


HAC Maarssen werd in mei 1991 opgericht door René H. Hartman. De officiële volledige bedrijfsnaam is R.H. Hartman Automatiserings Consultancy en de kernactiviteit is het leveren van advies en ondersteuning aan de nederlandse eserver iSeries gebruikergemeenschap. Het bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Utrecht.

Alvorens zijn eigen IT adviesbedrijf op te richten heeft René meer dan tien jaar ervaring opgebouwd in computer service en kantoorautomatisering, beginnend als service technicus in de dagen dat computer systemen nog regelmatig onderhoud nodig hadden om te blijven draaien. Tijdig schoonmaken van lees-/schrijfkoppen en vervanging van luchtfilters bij schijfeenheden was destijds een normale handeling en PC's bestonden nog niet, wat maar weer laat zien welk een lange weg de IT industrie in korte tijd heeft afgelegd. Na een tijdje actief te zijn geweest in service management richtte René zijn aandacht op het automatiseren van zoveel mogelijk daaraan gerelateerde processen (voor zover rendabel) teneinde een zo hoog mogelijke kwaliteit te bereiken bij het vastleggen en afhandelen van service calls. Gedurende deze periode ontdekte René dat hij beter was in het vertalen van foutgevoelige, repeterende processen in geautomatiseerde, gestructureerde oplossingen dan in het managen van mensen.

Toen HAC Maarssen werd opgericht draaide het vooral op de kennis van en ervaring met de AS/400, PC netwerken, diverse besturingssystemen en programmerings vaardigheden. Die kennis is verschoven naar het linux domein, maar de vaardigheid om toekomstbestendige, onderhoudbare oplossingen te realiseren binnen de kaders van de bestaande infrastructuur van de klant is onverminderd behouden gebleven. Het algemene inzicht in hoe automatisering dusdanig in organisaties te implementeren dat de dagelijkse werkzaamheden efficiënter worden en het onderhoud eenvoudiger stelden HAC Maarssen in staat een korte maar tamelijk indrukwekkende lijst van tevreden klanten op te bouwen.

Vandaag de dag is het succes achter HAC Maarssen nog steeds die vaardigheid om automatisering als een stuk gereedschap te gebruiken, en niet als doel, met doeltreffende analyse waar het probleem zit en advies voor efficiënte en gestructureerde, en toch snelle en kosteneffectieve oplossingen. Recent zijn wij, onder andere, de sleutel geweest tot het tijdig en succesvol afronden van een ontspoord project, het voorkomen van reputatieschade door een crisis af te wenden voordat de effecten ervan het grote publiek konden bereiken en het herstructureren van een omgeving die on-onderhoudbaar was geworden door Q&D programmeren en het ontbreken van kwaliteitscontrole.

Deze vaardigheid, gecombineerd met algemene kennis over (inter-) networking, de verschillende Windows varieteiten, Linux, SQL, noSQL, PKI en programmering, alsmede ons probleemoplossend vermogen, zorgt ervoor dat onze klanten ook tevreden zijn met onze prijs-prestatieverhouding. Soms zijn de gerealiseerde besparingen zelfs groter dan de kosten! De klant komt altijd eerst, en de magische woorden zijn: kwaliteit en veelzijdigheid.

Bent u nieuwsgierig geworden wat HAC Maarssen voor uw organisatie kan betekenen, aarzel dan niet en neem contact met ons op via mail@hac-maarssen.nl.

HAC Home